SE-Terapi

Du kan bestille tid til til SE-Terapi hos Jakob eller Helle

  • Har du været udsat for en overvældende hændelse og kan mærke, at den ”sidder i kroppen” endnu?
  • Eller oplever du symptomer som angst, socialt ubehag, generel utryghed, anspændthed, søvnproblemer, kronisk træthed eller koncentrationsbesvær?

SE (Somatic Experiencing®) er en kropsorienteret terapeutisk behandlingsmetode til at forløse eftervirkninger af chok og traumer.

Når du bliver overvældet eller føler dig truet, kan du opleve, at du spænder op i kroppen, du stivner, du trækker dig sammen, maven snører sig sammen, eller du kollapser i hjælpeløshed. Kroppen kan fastholde disse mønstre af spænding, kollaps og hjælpeløshed, og den kan blive ved med at fortælle os, at der fortsat er en trussel, også selvom den for længst er overstået, måske endda for flere år siden.

Når du sidder fast i et traume på denne måde, sidder du fast i en kropslig hukommelse – noget som du ikke nødvendigvis har en klar kognitiv hukommelse af. Du kan således ikke blot ved at forstå situationen og tænke anderledes slippe af med den traumatiske lidelse.

Vejen igennem traumet ligger primært i forløsning af den opståede energi i nervesystemet. Igennem SE får du hjælp til at ændre oplevelsen i kroppen. Du bliver mere centreret, får mere jordforbindelse og bliver forbundet med din egen kraft og følelse af frihed.

Læs mere:

 

 

www.kliniksundhed.dk