Børn og unge

Spædbørn

Spædbørn har gavn af behandling, hvis de f.eks. har skævt kranie, uro, søvnproblemer, kolik, sutteproblemer, Kiss-Kidd, torticollis eller fordøjelsesproblemer.

Børn, der er født ved komplicerede eller langvarige fødsler, har også ofte gavn af behandling.

Større børn og unge

Større børn og unge har glæde af behandling, hvis de f.eks. har hovedpine, rygsmerter, indlæringsproblemer, stress, hyperaktivitet, fordøjelsesproblemer, mellemørebetændelse, astma, motoriske problemer, PTSD, angst, bidfunktionsproblemer, ordblindhed, ADHD eller autisme.

Tandregulering er ofte en længere proces. Periodevis kan den unge få hovedpine eller smerter i tænderne, der også kan afhjælpes med behandling.

Hvordan foregår en behandling?

Inden behandling har jeg ofte haft en samtale med en af forældrene om barnets eller den unges problematik pr telefon. Ved selve behandlingen har jeg først en kortere samtale med forældre/barnet/den unge. Unge kommer også ofte alene.

Når spædbørn behandles, er mor/far ofte en aktiv del af behandlingen, eks. kan det nogle gange være godt at behandle barnet, imens det ammes eller får flaske. De fleste børn kan ikke ligge stille på en briks, og det er helt i orden. De kan sagtens behandles, imens de leger eller får læst en historie. En behandling er altid en rar og behagelig oplevelse for barnet eller den unge.

En børnebehandling varer mellem 1/2 til 3/4 time. Ved unge varer den ofte 3/4 time.

Efter en behandling

Det er godt, hvis barnet eller den unge har mulighed for en periode med ro lige efter behandlingen.

Spædbørn reagerer ofte med, at de sover i længere tid lige efter en behandling og har så en dybere ro, når de vågner, andre kan komme i kontakt med en uro en periode. Større børn og unge er mere bevidste om, hvad de mærker efter en behandling. Nogle kan føle sig opløftede og glade, typisk efter 1. behandling, andre kan også reagere med at blive trætte-stille, lidt vrede, urolige eller kede af det efter en behandling.

Det er naturlige reaktioner på, at følelser, der ligger i kroppen, kommer op og forløses. Det er da vigtigt at acceptere disse følelser og give dem plads til, at de kan udleves, så barnet eller den unge kan få kontakt med de følelser, der ligger bag ved – det er ro og glæde.

Hvor mange behandlinger?

Det vil altid være individuelt hvor mange behandlinger, der skal til. Der er forskellige årsager til generne, og vi mennesker er forskellige af natur.

Der er dog nogle tendenser. Ved gener som fordøjelsesproblemer, uro og hovedpine er det somme tider nok med én behandling. Gener som indlæringsproblemer, stresstilstande, angst, hyperaktivitet og astma kræver oftest flere behandlinger.

www.kliniksundhed.dk